عصر شکوفایی - ٤
مقایسۀ قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بیانات مقام معظم رهبری
مقایسۀ قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بیانات مقام معظم رهبری
اشاره :
کتاب «عصر شکوفایی» به مناسبت سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آماده چاپ شده است. این کتاب به سفارش پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی و توسط حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای عبدالرحیم اباذری تحقیق و تدوین شده و انشاالله در دهۀ مجر امسال در ویترین کتاب فروشی ها جای خواهد گرفت. «عصر شکوفایی» شامل سه فصل با عناوین : ١ - نماد ستمشاهی ٢ - فجر شکوفایی ٣ - طلوع بالندگی می باشد که هر فصل دارای موضوعات مختلف است. مجموع محتوای این کتاب از بیانات مقام معظم رهبری استخراج شده است. پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی علاوه بر انتشار این کتاب، به ترتیب آن را در سایت اینترنتی نیز درج می کند. اینک خوانندگان گرامی را به مطالعۀ این مجموعه دعوت می کنیم.
***
*فصل اول: نماد ستمشاهى
*حاكمان ديروز
انقلاب ما يك حركت عظيم مردمى عليه حكومتى بود كه تقريبا تمام خصوصيّات يك حكومت بد را داشت؛ هم فاسد بود، هم وابسته بود، هم تحميلى و كودتايى بود و هم بىكفايت بود. من همين چهار خصوصيت را توضيح مختصرى مىدهم: آن حكومت، اوّلا فاسد بود؛ فساد مالى داشتند؛ فساد اخلاقى داشتند؛ فساد ادارى داشتند. در فساد ماليشان همين بس كه خود شاه و خانواده او در بيشتر معاملات اقتصادى كلان اين كشور داخل مىشدند. خود او و برادران و خواهرانش، جزو كسانى بودند كه بيشترين ثروتاندوزى شخصى را كردند. رضاخان در دوران شانزده، هفده ساله سلطنت خود، ثروت كلانى اندوخت. بد نيست بدانيد كه بعضى از شهرهاى اين كشور، به حسب سند، دربست متعلّق به رضاخان بود! مثلا شهر فريمان تماما ملك رضاخان بود! بهترين املاك و زمينهاى اين كشور، متعلّق به او بود. او به اين چيزها و به جواهرات علاقه داشت. البته بچههايش قدرى مشرب وسيعترى داشتند؛ هرگونه ثروتى را دوست مىداشتند و جمع مىكردند! بهترين دليل هم اين است كه وقتى اينها از اين كشور رفتند، ميلياردها دلار ثروتشان در بانكهاى خارجى انباشته شده بود! شايد بدانيد كه ما بعد از انقلاب خواستيم كه ثروت شاه را به ما برگردانند و البته طبيعى هم بود كه جواب ندهند. آن وقت تخمينى كه از مال مجموع اين خانواده زده مىشد، دهها ميليارد دلار بود! رفتند در جاهاى مختلف دنيا مستقر گرديدند و همهشان جزو ثروتمندان شدند. اين پولهاى كلان را با زحمتكشى كه به دست نياورده بودند، كاسبى مشروع كه نكرده بودند؛ اينها پولهايى بود كه زراندوزىها و ثروتاندوزىهاى غيرمشروع آن را به وجود آورده بود. نظامى كه در راس خودش اين قدر فساد مالى داشت، ببينيد چگونه نظامى بود و با مردم چه مىكرد!
از لحاظ اخلاقى هم فاسد بودند. باندهاى تبهكار معاملات قاچاق، زير دست برادران و خواهران اين شخص قرار داشتند. از لحاظ مسائل اخلاقى و جنسى، چيزهايى هست كه گفتن و شنيدنش عرق شرم بر پيشانى انسان مىآورد. البته گوشهاى از خاطرات اين چيزها را، بعدها كسان و نزديكان و دستياران خودش نوشتند و منتشر كردند. از لحاظ فساد ادارى هم رو به تباهى بودند. در مديريّتها، صلاحيتها را رعايت نمىكردند؛ وابستگىهاى به خودشان و دستورات سرويسهاى اطّلاعاتى و امنيتى بيگانه را ملاك قرار مىدادند و كسانى را سركار مىآوردند. ببينيد؛ حكومتى كه در رأس خودش رشوه مى گيرد، ثروتاندوزى مىكند، معامله قاچاق مىكند و به مردم خيانت مىكند، چگونه حكومتى است. اگر كسى بخواهد اينها را با دلايل و شواهدش بگويد، كتابها خواهد شد.
آنها وابسته بودند. وابستگىشان به خاطر اين بود كه از مردم به كلّى بريده بودند. براى حفظ حكومت خودشان، خود را ناچار مىدانستند كه به خارجىها متّكى شوند. رضاخان را انگليسىها سركار آوردند، كه جزو تواريخ مشخص و مسلّم و روشن است. محمّدرضا را هم انگليسىها تثبيت كردند. بعد از دوره حكومت دكتر مصدّق، كودتا را آمريكايىها به راه انداختند و البته از دست انگليسىها ربودند و آنها خودشان تسلّط پيدا كردند. اينها در اغلب امور اين كشور، وابسته بودند. مستشاران آمريكايى و دهها هزار آمريكايى ديگر در مهمترين مراكز نظامى، اطّلاعاتى، اقتصادى و سياسى اين كشور شغلهاى حسّاس و درآمدهاى گزاف داشتند و آنها در حقيقت كارها را انجام مىدادند و به آنها خط مىدادند. دستگاه اطّلاعاتى اين كشور را آمريكايىها و اسرائيلىها به وجود آوردند. در سياستها، تابع نظرات انگليسىها و در اين اواخر، تابع نظرات آمريكايىها بودند. در زمينه منطقهاى و جهانى، حتّى در زمينههاى اقتصادى - مثلا، قيمت نفت چقدر باشد، فروش نفت چگونه باشد، وضع شركتهاى خارجى در نفت ايران به چه كيفيّت باشد - در همه اين مسائل مهم و حسّاس، آن چيزى كارى را انجام مىدادند كه از آنها خواسته شده بود! البته منافع خودشان را هم در نظر داشتند. براى خارجىها فداكارى نمىكردند، بلكه براى حفظ حكومت خودشان، صددرصد به بيگانگان ميدان مىدادند و به آنها تكيه مىكردند و دست آنها را در تطاول به اين كشور و اين ملت باز مىگذاشتند.
حكومت آنها تحميلى و كودتايى بود. با كودتا سركار آمده بودند؛ هم رضاخان با كودتا سركار آمده بود، هم محمّدرضا با كودتا سركار آمد. حكومت كودتايى، معلوم است چطور حكومتى است. بر مردم تحميل بودند و از آراء مردم، عقايد مردم، دلبستگىهاى مردم، فرهنگ مردم و درخواست و اراده آنها هيچ نشانى نبود. آنها براى آراء مردم، براى خواست مردم، براى عقايد مردم، براى دين مردم و براى فرهنگ مردم، هيچ احترامى قائل نبودند؛ هيچ رابطه صميمى و دوستانهاى با مردم نداشتند. رابطه، رابطه خصمانه بود؛ رابطه ارباب و رعيّت بود؛ رابطه آقايى و نوكرى بود؛ سلطنت بود ديگر! سلطنت و پادشاهى، معنايش همين است؛ يعنى حكومت مطلقهاى كه هيچ تعهّدى در مقابل مردم ندارد. خانواده پهلوى، پنجاه سال در كشور ما اينگونه زندگى كردند.١
روزگارى بر اثر سلطه دستگاههاى فاسد و نفوذ بيگانگان در همه اعماق اين كشور بزرگ، همه منابع حياتى، به نحوى هدر مىرفت. منابع مادّى و انسانى نابود مىشد و منابع معنوى، فكرى و عقيدتى، رو به اندراس مىرفت. آن روز، كسانى كه در دنيا داعيه صاحب اختيارى همه عالم را داشتند، از ايران راضى بودند. آن روز، كسانى كه ملتها را بُرده خويش مىخواندند، ايرانِ دوران استبداد را تعريف و ستايش مىكردند؛ ايرانِ آن روز، براى بيگانگان و طمعكاران خارجى، بهشت بود؛ براى كسانى كه جز به زيان ملت ايران اقدامى نمىكردند، نقطه امنى بود؛ اما براى ملت ايران، براى صاحبان اين سرزمين و براى فرزندان اين خانه، فضايى ناامن، زندگىاى ناخوش، محيطى از همه سو، ياسآور و مرگبار به شمار مىآمد؛ جوان اين مملكت، احساس افتخار نمىكرد؛ دانشجوى اين مملكت، آن روز، همه همّتش اين بود كه خود را به نحوى به بيرون از اين مرزها برساند و همانجا سرگرم شود. كسانى كه مىخواستند براى كشور و ملت خود تلاش كنند، خونِ دل مىخوردند.٢
پي نوشت :
١ - بيانات مقام معظم رهبرى در جلسه پرسش و پاسخ با جوانان، 13بهمن 1377
٢ - بيانات مقام معظم رهبرى در مراسم صبحگاه نيروى هوايى، 24 آذر 1374
ادامه دارد....