توليد کود کلات آهن بر پايه ترکيبات جديد کلات کننده دراصفهان
اصفهان / به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی به نقل از واحد مرکزی خبر/علمی: پژوهشگران دانشگاه اصفهان کودکلات آهن برپایه ترکیبات جدید کلات کننده (ترکیب نگهدارنده )تولیدکردند.
رییس دانشکده فنی - مهندسی دانشگاه اصفهان امروز گفت:این ترکیب را
حامدشاه میرزایی- سیدمهدی مجیدی و مریم شاه زمانی از کارشناسان مهندسی این دانشگاه و جمعی از دانشجویان مهندسی شیمی این دانشگاه تولید کردند .
کودکلات آهن برپایه ترکیبات جدید کلات کننده طی 5 سال وبا 300 میلیون ریال هزینه ساخته شد.
حاتمی پور افزود:نمونه آزمایشگاهی این کود که جزء ریزمغذی ها است روی محصولات زراعی و گلخانه ای مثبت ارزیایی شده و تولید نیمه صنعتی آن نیزآغازشده است.
وی گفت : با توجه به ورود 95 درصد کود کلات از خارج،گران بودن آن و وجود ترکیب مضر اتیلن دی آمین درکودهای وارداتی موجب شد تا پژوهشگران به تولید کودجدید اقدام کنند.
شاه میرزایی از دیگر مجریان این طرح نیز گفت:گیاهان برای رشدونمو به عناصر فلزی نظیر آهن- روی- مس- منگنزو منیزیم نیاز دارندونقصان در هریک از این عناصرفرآیند رشدگیاهان را مختل و یا کندمی کند.
وی افزود:کودکلات آهن جدید این عناصر رابه صورت پایدار و قابل جذب دراختیار گیاهان قرارمی دهد و موجب افزایش 50 تا 70 درصدی تولید محصول می شود.
شاه میرزایی گفت: با استفاده از این کود می توان محصولات غذایی سالم تولیدکرد.
این محقق اصفهانی افزود:وجود مواد اولیه کودجدید درداخل کشور و ارزان بودن 30 تا 50 درصدی قیمت این ترکیب نسبت به مشابه خارجی از دیگر مزایای کودکلات آهن است.